Избирателната активност към 17,30 ч. по данни на ЦИК е 35,80%, като е по-ниска отколкото е била на първия тур към същия час. Най-много са гласоподавателите в Белене - 77,80%, а най-малко са гласували във Варна - 23,37%. 

В София - град на втори тур избирателната активност е малко по-висока, отколкото е била на първи тур. Към 17,30 ч. тя е 33, 33%, а на първия тур към този час е била 32,22%. 

Снимка: btvnovinite.bg

Жалбите и сигналите, постъпили в ЦИК към момента, са над 110, информира говорителят на комисията Александър Андреев. Увеличават се тези, които са свързани с предизборна агитация, както и за публикуване на резултати от социологически проучвания, които са вече 11 срещу четири доставчици на медийни услуги и на онлайн новинарски услуги, уточни той.

Снимка: btvnovinite.bg

За купуване и продаване на гласове постъпилите в ЦИК до момента сигнали са седем - една част за София, има за Дряново и  Плевен. ЦИК не е компетентна да ги разгледа и ги препраща към Районната прокуратура, каза Андреев.

Данните на ЦИК за избирателната активност към 12.30 ч. показваха, че тя е 18, 226 %. Най-висока към този час беше избирателната активност в Георги Дамяново, а най-ниска във Варна.