Преди два месеца, кв.Тева в Перник се превръща в снимачна площадка. Това е мястото, което Рита Ора и екипът й, избират за да заснемат музикалния клип към песента „Бенг“.

Снимка: bTV

"Как и защо са избрали точно Перник, ми е трудно да кажа. Фактологията е следната – на 10 декември от продуцентската къща подават заявление, че искат да осъществят снимки, ние им разрешаваме. Самите снимки са осъществени на 14 декември в кв. Тева - един типичен за един български град квартал. Пълен е с панелни блокове, хора, улици и съдби." казва зам. кметът на града Стефан Кръстев.

Снимка: bTV

Според него, жителите на града са щастливи, че Рита Ора е избрала Перник за заснемане на своя видеоклип, но тя далеч не е най-голямата звезда, която е идвала в тук. Въпреки това добавила към колорита на миньорския град.

Снимка: bTV

А превръща ли се Перник в следващата гореща дестинация за филми и музикални клипове? Кръстев казва, че само бъдещето ще покаже.

Жителите на квартала също остават очаровани от звездата.

Снимка: bTV

"Всичко беше толкова добре подредено. Особено, когато пускаха мъглата. Все едно беше истинска! Времето беше студено, децата едвам изкараха, но пък показа ентусиазма си, за да се получи по-красиво!" спомня си Пепа Бирбилопулу - жител на кв. Тева.

Снимка: bTV

Тя обаче веднага разпознава, че носиите не са български, каквато беше първоначалната информация.

"Разбрах че на са наши носии, то си личеше. Играта им също не беше наша. Аз понеже живея тука на първия етаж, това, което успях да видя през прозореца, че въпреки студа, те не се стресираха. Условията, които имаме тук допринесоха да се развие клипа и да стане по-добър!" казва тя.