Здравето на актьора Брус Уилис все повече се влошава. През пролетта на 2022 г. семейството на актьора разкри пред широката общественост, че той има афазия - езиково разстройство, което засяга способността на човек да общува. Тази диагноза сложи преждевременен край на актьорската му кариера.

Допълнителни изследвания по-късно разкриха, че Брус Уилис има фронтотемпорална деменция - нелечимо мозъчно заболяване, което уврежда речта и двигателните умения.

Според Националния институт по здравеопазване на САЩ средната продължителност на живота на хората, страдащи от това заболяване, е само шест-осем години, докато някои по-песимистични медицински източници я определят на едва-две години.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Bruce Willis (@brucewillisbw)

Светското издание US Weekly посвещава корицата си тази седмица на борбата на героя от сагата "Умирай трудно".

Близките му смятат, че всеки ден може да е последният им заедно. Бившата съпруга на актьора Деми Мур, трите им дъщери - Румър на 35 г., Скаут на 32 г. и Талула на 29 г., както и настоящата му съпруга Ема и двете им дъщери Мейбъл на 11 г. и Евелин на 9 г., често са около него.

"Брус има добри и лоши дни, но през последните няколко месеца има много повече лоши дни, отколкото добри. Това преживяване сплотява всички около него. Никой не знае колко време му остава и затова се наслаждават на всеки миг, който имат с него“, споделя източник, близък до семейството на актьора.

Според втори източник цялото семейство вече живее малко или много под един покрив.

"Всички са там, през цялото време. След като Брус беше диагностициран, всички се обединиха, за да запазят спомена за семейството му непокътнат и постоянно да му напомнят, че го обичат. Всичко е свързано с него“, казва той.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Bruce Willis (@brucewillisbw)

"За Брус се полагат 24-часови грижи и винаги има поне един член на семейството му, който е винаги с него. Румър, която винаги е била много близка с баща си, често води дъщеря си, 8-месечната Луета, да го вижда. Румър иска да се увери, че Луета ще опознае Брус. Тя иска той да участва активно в живота на Луета. Връзката им е много специална. Румър и сестрите ѝ много обичат баща си. Всички много добре осъзнават, че всеки ден може да е последният им. Тъжно е“, коментира близък до семейството.