Нейната звезда изгрява преди 4 години в един от музикалните реалити формати. Тогава красивото, но стеснително момиче от Варна прикова вниманието с гласа си и веднага подписа договор с музикалната компания на Графа. Последваха няколко песни, сред които "Част от мен", "Незавършен роман" и "Нищо случайно" с Вензи.
От една година Виктория Георгиева поема по пътя на самопродуциращите се изпълнители. Миналото лято посещава лятната школа на "Berklee College" - една от най-престижните институции за музикално обучение в света. Там Вики прекарва две седмици и се запознава с музикалния педагог Джером Кайлс, който силно впечатлен от нея, решава да й стане ментор. Така се заражда и идеята за най-новата й песен "I wanna know".

" На летния лагер научих, че човек трябва да се бори за мечтите си независимо какво се случва, дали има падения или възходи, просто трябва да си здраво стъпил на земята и със зъби и нокти да се бориш за това, което обичаш да правиш."

"I wanna know" Виктория записва в Америка. Това е и първото й парче изцяло на английски език, с което се надява да пробие на чуждия пазар. А сюжетът е за момичето, което се опитва да диша без кислород. Виктория признава, че се вдъхновила за песента от нейната лична история. Признава, че именно тя е това момиче, задушавано от стереотипите и очакванията на другите, които така и все не успява да покрие. Днес обаче Виктория е различна. По-освободена и по-смела. От повече от година зад гърба й не стои голяма музикална компания. Тя сама решава каква музика да прави и накъде да върви кариерата й. Външният й вид също в променен. Виждаме едно доста по-слабо момиче, от това, което познавахме.

"Смятам, че си дойде времето. Аз винаги съм имала проблем с това и съм се борила, но сега си казах, ще го направя. Волята ми липсваше."-казва Вики.


До края на лятото Виктория Георгиева ще издаде още едно парче записано в Америка.