За уюта на малкия град и отношенията между славянските народи говори певецът Веселин Маринов в студиото на „Тази сутрин”.

„Думата „романтик” започна да изчезва – такива хора са хора с недостатък, едва ли не. Любовта, приятелството е вече интерес”, сподели легендата на родната естрада. Той призна, че чувства носталгия по родния си Полски Тръмбеш „заради духа” на малкия град.

„Целият град е един квартал”, разказа Маринов. Той призна, че съжалява за „миналото време”, когато имало повече чувства и повече равенство. „Самата музика селекционира хората – те са като мен, с моите желания, моите въжделения”, посочи певецът. От 14 март насам той е изнесъл ни повече, ни по-малко от 34 прояви из цялата страна.

Певецът ще се включи в благотворителния концерт „Звезди пеят за България” на 31 май, приходите от който ще отидат за реставрация на Паметника на свободата на Шипка.

Той цитира стиховете, които всеки път провокират у него силна емоция, а понякога – и сълзи: „Изминало време, но няма забрава за руските воини - горди деди. За тяхната сила и доблест, и слава, за техните внуци с искрящи звезди”. „Това е всичко, останалото е политика”, каза Веселин Маринов и посочи, че както преди политиците ни са били германофили, така днес са американофили.

Според него руснаците са наши братя и „макар да се държим лошо с тях”, те определят туризма ни. „никога не съм се чувствал толкова добре в друга страна, както в Русия и в Беларус”, подчерта певецът.