Никога не си твърде млад, за да правиш благотворителност и да притежаваш огромно състрадателно сърце. Доказателството е 13-годишният Джаксън Търнър от Тексас. Това е момчето, което вече три години помага на хората в нужда в своя роден град. 

"Майка ми постоянно ме питаше какво исках да правя за рождения си ден. Така реших, че искам да нахраня бездомните хора за Великден и да им дам топла вечеря на празника. Успях да помогна на 350 бездомни хора и събрах 12 500 долара. Оттогава правя по четири такива проекта на година. Хората питаха майка ми как така още не съм основал неправителствена организация. Ние нямахме идея какво означаваше това. И така малко по-късно подписахме всички документи за организацията. Казва се "Никога не си твърде млад, за да те е грижа", разказа Джаксън. 

Любимият му предмет в училище е математиката. Казва, че не му е много трудно да съчетава уроците с благотворителните проекти. Следващото благотворително събитие ще е отново за Великден, когато се надява да може да зарадва хората без покрив с развлекателни игри и дори десерт след вечерята. 

Малкият Джаксън има и друга съкровена мечта, чрез която ще може да помага на възможно най-много хора по света.

"Когато порасна, искам да стана президент на САЩ, за да помагам на възможно най-много хора. Ние дори си харесахме година - 2032 г. В политическата си програма ще включа проектите, които правя сега, но ще трябва да отделя време и за да подписвам документи", споделя той.

Дори и като президент на Америка, Джаксън не би се разделил с отличителната зелена папийонка, която носи. Тя е неразделна част от него и дори се превръща в лого на организацията му. 

Споделя, че най-хубавата част от благотворителната дейност е, когато види усмивките на хората и усети, че е стоплил сърцата им поне за ден. 

Малкият герой е помогнал на над 1200 души в нужда. Мечтата му е да успее да вдъхнови всички хора да си помагат един на друг - също както името на организацията му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!