Главният изпълнителен директор на Yahoo! Мариса Майер успя да привлече в отбора си топ мениджър от бившия си работодател Google.

Специалистът в онлайн рекламния бизнес Енрике де Кастро ще ръководи ежедневния бизнес на компанията като главен оперативен директор (COO). Той ще носи наред с други неща и отговорността за продажбите, медийния бизнес и вътрешните процеси в рамките на компанията.

В Google Де Кастро работеше като президент на глобалния отдел Media, Mobile & Platforms, като последният му пост беше на вицепрезидент на отдела за решения за бизнес партньори.

"Неговият опит в интернет рекламата и доказаният му успех в структурирането и мащабизирането на глобалните дейности го правят идеален за Yahoo! с развиването на бизнеса до следващата му фаза на растеж. Аз съм въодушевена, че той се присъединява към силния лидерски екип на Yahoo", каза изпълнителният директор на компанията Мариса Мейър.

"Това е повратен момент в историята на Yahoo! и силно вярвам във възможностите, които предстоят", сподели пък самият Де Кастро, който се очаква да започне работа в Yahoo! в края на годината.

"Благодарни сме на Енрике за приноса му в Google и му пожелаваме всичко най-добро на новия му пост в Yahoo!", се казва в официалния коментар на най-голямата интернет търсачка.