Холандски дизайнери успяха да вградят в дънки цял комплект компютърна периферия - клавиатура, мишка и колонки, предаде БТА.

Панталоните са кръстени "Beauty And The Geek" и включват в кройката си, на нивото на бедрата, действаща клавиатура. От двете страни са вградени мини колонки, а от дясната страна има мишка на ластик.

Новият продукт е дело на дизайнерите Ерик де Нийс и Тим Смит от "Nieuwe Heren" (Повече за тях в LadyZone.bg). Дънките се свързват с лаптопа посредством безжична връзка. Потребителят може да пише по клавишите на крачолите си, докато е в движение.

Клавиатурата е гъвкава, така че да не предизвиква дискомфорт у потребителя. Високотехнологичните дънки са само малко по-тежки от тези, които се продават на пазара и не разполагат с подобни екстри.

Идеята на младите холандски дизайнери е компютърът да може да се ползва, без да е задължително човек да сяда зад бюрото, което предизвиква чувство на клаустрофобия у мнозина.

Моделите от серията "Beauty And The Geek" ще се продават за около 250 британски лири, ако бъдат пуснати в масово производство.

Бихте ли носили такива дънки? Според вас удобни ли са? А функционални? Споделете мнението си в коментарите!