Уханието на тиква може да замени виаграта при еректилна дисфункция. Изследователи от САЩ са установили, че не някой скъп парфюм или естествената миризма на партньора, а този на тиква, е най-възбуждащ, пише в. "Дейли стар".

Миризмата на оранжевия плодов зеленчук е в състояние да помогне при еректилна дисфункция и да подобри представянето на мъжете в леглото, твърди д-р Алън Хърш от чикагския Център за изследване и лечение на проблеми с обонянието и вкуса.

Д-р Хърш и екипът му са установили, че ароматът на тиква в комбинация с лавандула увеличава притока на кръв към мъжкия полов орган с 40 процента. Така че, когато въпросът опира до подобряване на сексуалния живот, съветът на специалиста е: "Забравете парфюма, заложете на тиквения пай".

Семките на тиквата също стимулират желанието за секс. Те са богати на цинк, който повишава нивата на тестостерона и съответно сексуалното желание.

За радост на хората, които не обичат тиква, нейното ухание не е единственото, което действа стимулиращо на мъжете. Специалистите са открили, че ароматите на ванилия и ягода също подтикват представителите на силния пол да мислят за секс.