Позабравеният през последните години рапър B.o.B започна онлайн кампания за набиране на средства с цел… изстрелване на сателит, който да покаже, че Земята е кръгла, а не плоска, както той (и притеснително голям брой по-малко известни хора - б.р.) смята, съобщава The Verge.

Изпълнителят, който се увлича от конспиративните теории, влезе в битката по темата с формата на небесното ни тяло и с известния астрофизик Нийл Деграс Тайсън, която прерасна и в престрелка с обидни песни.

Неприятно впечатление в случая прави решението на B.o.B да събира пари в платформата GoFundMe, която има значително по-малки изисквания към организаторите на кампании в сравнение с Kickstarter и Indiegogo и така позволява измами. В случая парите ще стигнат до рапъра даже и да не стигне до заветните 1 млн. долара, като няма почти никакви изисквания към него за това какво ще прави с тях.

След като случаят стигна до медиите, кампанията беше „замразена” от сайта. Дали това е опит на B.o.B да даде нов тласък на кариерата си или просто музикантът се нуждае от един бърз милион в американска валута, на този етап не е ясно.