Броени дни, след като Samsung официално се отказа от фаблета си Galaxy Note 7 заради множество случаи на запалване или експлозия, подобен инцидент сполетя и основния конкурент на корейците – Apple, съобщава GSMArena.

Австралийски сърф инструктор се оплака пред местна телевизия, че чисто новият му iPhone 7 е предизвикал пожар, в резултат на който колата му е съсипана.

Мат Джоунс оставил смартфона във возилото си под няколко чифта дрехи и заминал на урок на плажа. Когато се върнал, прозорците на автомобила били черни, а при отваряне на вратата отвътре излязъл дим. „Панталоните димяха, когато ги разгънах, телефонът просто се беше стопил вътре в тях”, разказа той.

Apple са официално уведомени за инцидента и проучват причините за него.

Възможно е температурата вътре в колата да е повлияла за запалването, но в интернет има и други потребители, които се оплакват от прегряване на чисто новите си скъпи устройства. До този момент обаче няма други информации за подобни тежки аварии. Ако се появят, американската компания може да се наложи също да изтегля устройства от пазара.