Lenovo демонстрираха новия Р70, смартфон с 5-инчов екран и батерия с капацитет 4000 mAh. Той е с 8-ядрен MediaTek процесор, тактуван на 1,7 гигахерца и е отличен избор за онези потребители, които търсят устройство с голям екран и същевременно достатъчно дълъг живот на батерията.

Енергийната автономност е най-големият “бич” на съвременните смартфони. От една страна, потребителите очакват да имат по-големи екрани, по-голяма универсалност и да разполагат с устройство, което да е практически малък офис, побиращ се в джоба. Същевременно, всички тези задачи костват енергия и са предизвикателство за инженерите. С Р70 изглежда, че Lenovo са намерили устойчив компромис, като в същото време моделът на китайците разполага с редица полезни функции, които очаквате от Android-смартфон от последно поколение.

Да вземем двете камери – задната е с 13-мегапикселов сензор и се справя отлично със задачи като снимки в парка или от някое парти. Предната е 5-мегапикселова и ще ви позволи да запаметите в селфи произволен тържествен повод с ваши приятели. Lenovo P70 е с 4G-поддръжка, което означава, че можете да използвате SIM-карта от най-новата мрежа с най-висока скорост на трансфер.

Тъй като Р70 e с два слота за SIM-карта това означава, че можете да имате една обикновена карта за провеждане на разговори и една – за трансфер на данни през мрежи на оператори от следващо поколение.

P70 действително е като преносима работна станция. В случай че е необходимо, с помощта на специален кабел можете да свържете смартфона или таблета на приятел и да му дадете ток – 4000 mAh по принцип е капацитет, който по-често срещаме при модерните таблети, отколкото при смартфоните. Освен това, можете да разширите капацитета на вътрешната памет от 16 гигабайта с допълнителни 32 благодарение на microSD-слота.

Lenovo P70 идва с версията на Android 4.4 KitKat, но може да бъде ъпгрейднат до Lollipop. Lenovo P70 струва около 480 лева.