„С все по-голямото навлизане в човешкия бит на роботи и системи с изкуствен интелект, бъдещето на човечеството зависи от сливането му с машините”, смята основателят на компаниите „Тесла” и „Спейс Екс” Илън Мъск.

Според него ежедневната зависимост на хората от технологиите ще се задълбочи с времето до степен, в която човешкият умен и мисленето на машините ще станат едно цяло.

„Ние вече сме киборги – помислете за всички дигитални приспособления, с които разполагате – вашият телефон, вашият компютър”, каза още Мъск. По думите му технологиите вече са важна част от нашата биология и засягат начина, по който мислим и възможността да надживеем физическата си същност.

„Ако вие умрете вашият дигитален призрак все още ще е тук. Всички ваши имейли и социални медии продължават да живеят”, каза още Мъск.

Не за първи път предприемачът коментира възможността машините и хората да станат едно цяло – мината година той говори за нуждата хората да обмислят употребата на мозъчни импланти като начин за наваксване на бързата еволюция на изкуствения интелект.