Когато хората кажат, че нещо е превъртяло интернет, те обикновено преувеличават. Така беше и с реалити звездата Ким Кардашиян, която се опита да „счупи” глобалната мрежа с голата си фотосесия “Brake The Internet” за списание „Paper”, но освен че стана обект на стотици иронични интернет шеги, заради огромните си задни части, друг ефект като че ли нямаше.

Корейската поп звезда Psy обаче превъртя поне част от интернет в понеделник, след като Youtube излязоха с официална позиция за този факт. Според YouTube, видеоклипът на песента "Gangnam Style" вече е гледан толкова много пъти – повече от 2,15 милиарда – че той е превъртял брояча на сайта за видеосподеляне.

"Ние никога не сме си мислели, че видеоклип ще бъде гледан в пъти, които в числено изражение да са повече от 32-битово цяло число. То е равно на 2 147 483 647 гледания, но това беше преди да се сблъскаме с Psy", пишат от компанията в социалната мрежа Google Plus.

От YouTube отбелязват, че "Gangnam Style" е гледан толкова много пъти, че те са били принудени да обновят системата си до 64-битово цяло число. Това означава, че следващото видео, което ще може да превърти YouTube, ще трябва да се гледа повече от 9,223,372,036,854,775,808 пъти.

И докато това число изглежда като невъзможен брой гледания, "Gangnam Style" продължава да галопира из интернет.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!