Компанията за анализи на мобилния бизнесAppAnnieпубликува докладза тенденциитев даунлоуда на приложения, който показва какъвсофтуер свалят хоратана своите телефонии таблетипрез 2014 г.

 

Facebook притежава приложения, включително Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp и Instagram, които са всъщност четирите най-изтегляни приложения в световен мащаб, комбинирано и за двете мобилни операционни системи iOS и Android, се казва в доклада.


Тъй като App Annie не е отразила даунлоуда на игри и приложения в една и съща категория, глобалният списък не включва заглавия като Candy Crush Saga или Subway Surfers, които биха могли да имат повече изтегляния от мобилните услуги на Facebook.

 

Но ефективността на Facebook все още е впечатляваща, показвайки че стратегията на компанията на Марк Цукърбърг за поддържане на много приложения очевидно може да бъде успешна.

 

От друга страна, други приложения на Facebook – като Paper, Groups and Rooms – не се появяват по никакъв начин в топ класациите, предоставени от App Annie.