Технологичната компания „Епъл” разкри снимки на новия дизайн на компютъра MacBook Pro. Очаква се новият редизайн да бъде представен утре вечер на специално събитие в Калифорния.

Един от големите форуми „МакРумърс” откри няколко снимки, скрити в нов ъпдейт на операционната система „Сиера”, на които се вижда чисто нов MacBook Pro с тъч панел над клавиатурата и четец за пръстови отпечатъци.

Най-вълнуващо е наличието на тъч панела над клавиатурата, като може да се направи обосновано предположение как точно ще работи той. При изключен компютър лентата е чисто черна. При включен компютър на нея се появяват различни функции, като те могат да се променят според нуждите на всеки потребител.

Тъч лента с програмирани на нея инструменти във "Фотошоп"

Преди дни в интернет се появиха още няколко предполагаеми снимки на новия MacBook Pro, на които се вижда лента, настроена да показва главните инструменти на програмата за дизайн и фотографска обработка „Фотошоп”.

В десния край на тъч лентата има четец на пръстови отпечатъци, подобен на този, който беше въведен при телефоните на „Епъл”.

По всяка вероятност името на новата тъч лента ще бъде Magic Toolbar, подобно на предишни имена измислени от компанията, като „Магическа клавиатура” и „Магическа мишка”.

Други съществени разлики с дизайна на оригиналния MacBook Pro няма.

Събитието на „Епъл” ще се проведе на 27 октомври, като се очаква на него да бъдат представени и нови MacBook Air, Mac Mini и Mac Pro компютри.