Технологичният гигант „Епъл” пусна на пазара нов iPad, който е предназначен специално за училище. Новият продукт беше представен на голямо събитие в Чикаго.

Таблетът е с размер 9,7 инча и струва 299 долара за ученици и училища, а цената за всички останали е 329 долара. Той поддържа писалката на компанията.

Новото устройство ще поддържа различни програми, свързани с образователна цел.

Снимка: Reuters

Към момента продуктите на „Епъл” съставят 17% от всички технологични устройства, използвани от американски ученици от детската градина до гимназията.

Компанията обяви и ново приложение Schoolwork, което ще е в полза на учителите. Те ще могат по-лесно да дават задачи и да следят прогреса на учениците.

Друг различен аспект е, че „Епъл” подаряват 200 гигабайта облачно пространство на всеки училищен акаунт (стандартните потребители на компанията получават пет гигабайта).

Снимка: Reuters

Технологични медии пишат, че с новия по-евтин таблет „Епъл” се опитват да прокарат нова образователна система, като в същото време обаче може да вдигнат търсенето на устройството. През последните години таблетите не са особено търсени в световен мащаб.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!