По-малко от 24 часа след представянето на новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus, потребители в социалните мрежи и медии изразиха притеснения относно новите слушалки на „Епъл” AirPods.

Причината за появата им е, че новите модели телефони на компанията са без аудиопорт за слушалки, за да бъдат още по-тънки от преди.

Безжичните слушалки бяха представени като „магическо изживяване” за потребителите. „Причината да премахнем аудиопорта може да се обобщи с една дума: кураж”, заяви вице-прецидентът на „Епъл” Фил Шилер по време на представянето.

Снимка: Reuters

AirPods се купуват отделно от телефоните и са на доста по-висока цена от обикновените слушалки на „Епъл”. Това, че са безжични ги прави почти задължителни за всеки, който планира да закупи новите телефони, тъй като жичните слушалки ще използват т.нар. Lightning port, който се използва за зареждане на телефоните.

По този начин няма как да слушаш музика на слушалки и да зареждаш телефона си едновременно.

Но всички са озадачени от недоглеждането на компанията за един много важен детайл – безжичните слушалки се губят много по-лесно от тези, които са свързани с кабел една за друга.

Снимка: Reuters

„Гардиън” побързаха да сравнят новите слушалки с „дамски тампон без връвчица”. „Кабелът е там, за да ти помогне да откриеш много важен предмет и да го извадиш от бързо”, пишат изданието.

Социалните мрежи реагираха по същия начин след представянето на слушалките. Един от статусите в „Туитър”, който бързо стана много популярен, беше пуснат секунди след представянето на слушалките и гласи: „Вече изгубих едната си слушалка”.

Новите слушалки ще бъдат на пазара в края на октомври с цена 159 долара.