Български изобретатели разработват уникална идея в Силициевата долина. Чрез нея всеки ще може да създава и използва виртуална реалност на своя смартфон или компютър.

Quark VR е софтуер, с който изработвате приложение, игра или анимация, съвместимо с всички модели на очила за виртуална реалност.

Дори обикновените компютърни игри могат да се превърнат във виртуална реалност с разработката на Краси и Георги. Тя толкова е допаднала на американски инвеститори, че са ги поканили да работят по нея в Силициевата долина.

„Тази година всички големи платформи за виртуална реалност излизат на пазара и програмистите имат нужда от технология като нашата, за да ги поддържат по-лесно”, обяснява Красимир.

Екипът работи на два континента - в Силициевата долина и България. Софтуерът на Красимир и Георги ще има безплатна версия и може да бъде използван не само за забавление. VR технологиите имат приложение в медицината, туризма, образованието и недвижимите имоти.

Над 400 програмисти и компании от цял свят вече са изявили желание да използват софтуера на двамата българи, които работят в Силициевата долина.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!