В резултат на вътрешната проверка на компанията "Фолксваген АГ" е установено, че броят на засегнатите автомобили, доставени от „Порше БГ”, е съответно: 3500 Фолксваген леки автомобила, 900 Фолксваген лекотоварни автомобила и 1300 автомобила от марката "Ауди".

Упоменатите автомобили от марките на "Фолксваген Груп" са от определени години на производство и са оборудвани изключително и само с дизелов двигател тип EA 189. Всички засегнати превозни средства са технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация. Новите автомобили с Евро 6 дизелови двигатели и тези, които не са с дизелови двигатели тип EA 189, не са засегнати по никакъв начин, съобщават от компанията.

Като първоначална стъпка клиентите ще бъдат уведомени индивидуално, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им може да бъде подобрено. Следващата стъпка от сервизната акция предвижда информиране на клиентите относно техническото решение за подобрение на автомобила им, след което те могат да уговорят час за посещение в сервиза.