Тълпи от хора започнаха да се събират в градовете около тайната военна база Зона 51 в пустинята Невада, предаде Ройтерс. Причината – събитие във “Фейсбук”, което призова “да се щурмува” базата, за да разберем истината за извънземните.

Събитието се появи преди време в социалните мрежи и бързо събра милиони последователи, които се заричаха, че ще присъстват. От американските военновъздушни сили заявиха, че ще използват всички нужни мерки, за да предпазят военната си база.

По-късно организаторът на събитието обясни, че е пуснал събитието на шега и не е очаквал такъв интерес, но въпреки това то не беше свалено от социалната мрежа.

Снимка: Reuters

Обявеното щурмуване на Зона 51 е за днешната дата, като местните жители на малките градчета около тайната военна база са притеснени от перспективата за стотиците непознати хора, които ще се появят през деня.

Снимка: Reuters

Малкото пустинно градче Рейчъл вече посрещна тълпи от хора. От сутринта там се събират групи от хора, които разпъват палатки, паркират кемпери и се подготвят за “щурмуването”.

Снимка: Reuters

Военната база е обгърната в мистерия от десетилетия, като това води до множество конспиративни теории за това какво се пази там. Според поддръжниците им американските военни са занесли останките от НЛО, катастрофирало край Розуел, Ню Мексико, именно там.

През 2013 г. американските ВВС разсекретиха документи, според които базата е използвана за разработване на строго секретни самолети.

Снимка: Reuters

Събитието, което не може да бъде спряно

След като създателят на “Да щурмуваме Зона 51” се разграничи от неговото масово влияние и обещанията за истински щурм, идеята за първоначалното събиране се измени до фестивал на хора с еднакви интереси.

Снимка: Reuters

Освен малкото градче Рейчъл, базовият лагер на уфолозите се намира в Хико. Там организатори са обещали да има музика, лекции на известни привърженици на конспиративни теории. Местният магазин за подаръци, свързани с НЛО и извънземни, са продали над 3200 билета до момента.

“Това всичко е огромен шок за нашето малко градче. Ще бъде страхотно, много съм развълнувана”, коментира Линда Луни, собственик на магазинчето.

Местните власти също са подготвени – полицията е готова да се грижи за сигурността на посетители и местни и призовават всеки, който е тръгнал към пустинята Невада, да носи със себе си достатъчно храна и вода.

Снимка: Reuters

Междувременно около входовете към Зона 51 са струпани военни, които са готови да отвърнат на всеки опит за нахлуване в базата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!

Използвани материали: Reuters