Стефан Вълдобрев е емблематична фигура в живота на поколения почитатели на българската музика, кино и театър.

В предаването „Тази неделя“ по bTV той разказа с какво се занимава в момента, намира ли се променен и важна ли е славата.

Вълдобрев призна, че още е в лятно настроение. В момента той прави концерти и паралелно снима два филма – „Непознати“ на Камелия Петрова по разказ на Захари Карабашлиев и „Далеч от брега“ Костадин Бонев. С Бонев снима трети филм – след „Потъването на Созопол“ и „Подгряване на вчерашния обед“.

По думите на госта за последните 20 – 25 години хем се променил, защото едно време имал хубава коса, а сега носи шапки и е трупнал 20 кг, хем не се е променил чак толкова – все още е запазил любопитството си, не се притеснява да тръгва в различни посоки, да сгреши, да се върне, да падне.

Снимка: bTV

За пръв път познал усещането да държи публиката в училище, когато пял на празник на художествената самодейност. Усетих, че това искам да правя и след това не съм си представял, че ще правя друго, каза той.

Избрал да стане актьор, защото на сцената можел да обедини нещата, които обича да прави.

Всъщност обича да има анонимност, за да може да работи, каза Вълдобрев.

Според него е по-важен е моментът след 15-те минути слава, защото много негови колеги „са изперквали и са готови на какви ли не компромиси и нехигиенични неща“.

Днес той има зад гърба си около 30 филма и 400 песни. Писал е и за Лили Иванова, като работата си с нея определя като „огромно удоволствие, нещо специално и различно“.

Вижте целия разговор във видеото: