Звездата от сериала "Модерно семейство" София Вергара за трета поредна година е начело в класацията на сп. "Форбс" за най-високоплатени актриси по американската телевизия, предаде Ройтерс.

Печалбите на родената в Колумбия знойна красавица възлизат на 37 милиона долара за периода юни 2013 - юни 2014 г. Класацията се съставя на базата на приходите не само от телевизионна дейност, но и от странични ангажименти. Вергара печели по 325 000 долара на епизод от "Модерно семейство".

Следващите две позиции в тазгодишната класация на сп. "Форбс" също остават непроменени спрямо миналогодишната и се заемат съответно от звездите на сериалите "Закон и ред: Специални разследвания" Маришка Харгитай и "Теория за Големия взрив" Кейли Куоко. Харгитай е втора с 13 милиона долара, а Куоко - трета, с 11 милиона долара.

Четвъртото място с печалби от по 10 милиона долара си поделят три актриси - Джулиана Маргулис от "Добрата съпруга", Елън Помпео от "Анатомията на Грей" и Коби Смълдърс от "Как се запознах с майка ви".

В класацията на сп. "Форбс" за най-скъпоплатени актриси по американската телевизия намират място още Алисън Ханиган (9,5 милиона долара), Ейми Полър (7 милиона долара), Минди Калинг (6,5 милиона долара), Кери Уошингтън, Зоуи Дешанел и Кортни Кокс (по 6 милиона долара), Клеър Дейнс (5 милиона долара) и Лена Дънам (3,5 милиона на долара).

Телевизионните актриси в Топ 10 на сп. "Форбс" за 2014 г. са спечелили общо 140 милиона долара. За сравнение – комбинираните приходи на най-печелившите телевизионни актьори възлизат на 214 милиона долара.