Джо Съмнър ще открие концерта на баща си - Стинг, на 16 септември в зала "Арена Армеец". През последните пет години едно от шестте деца на звездата гради успешна солова кариера с акустичната си китара, покорявайки рок феновете по целия свят.

Съмнър ще се качи на сцената около 20:00 ч., а Стинг - около 21:00 ч., за да представи парчета от новия си албум 57th & 9th (2016), както и всички свои хитове.

Все още могат да се купят ограничено количество билети от най-ниската ценова категория, съобщиха организаторите от "София мюзик ентърпрайсис" (СМЕ). 

Входовете на залата ще бъдат отворени в 18:30 ч., а булеард “Асен Йорданов“ няма да бъде затворен, уточняват от СМЕ. Приканват се всички фенове да се насочат към залата по-рано, за да може да се извършат рутинните проверки по безопасността навреме.

Снимка: Facebook Joe Sumner

Стинг в България

През 1996 г. Стинг изнесе първия си концерт у нас - в зала 1 на НДК в София.

През 2006 г. звездата пя в камерен формат, в компанията само на трима музиканти, пред повече от 20 000 души на стадиона в Несебър. 90-минутното шоу завърши с обещанието за нова среща. Тогава Джо Съмнър отново подгрява прочутия си баща, но с бандата си Fiction Plane.

През 2011 г. Стинг изнесе концерт на препъления стадион "Георги Аспарухов", заедно със симфоничен оркестър.

За него

Истинското му име е Матю Гордън Съмнър. Роден е в Уолсенд, Нортъмбърленд, Англия. Още от ранна възраст иска да стане музикант, но завършва висше образование за учител по английски. Работи като такъв в продължение на няколко години, през които свири с различни групи като Last Exit, включително и провинциална джаз група от старото поколение. Там получава и прякора си Стинг (което на английски означава жило) заради пуловера на жълти и черни ивици, в който приличал на пчела.

Въпреки че страстта му са джазът и бас китарата, възходът в кариерата на Стинг започва с The Police, сформирана през 1977 г. В нея участват още Стюърт Копланд (ударни) и Анди Съмърс (китара).