Телевизионният сериал „Уил и Грейс” се връща в ефир след 11-годишна пауза. Сериите на едно от първите телевизионни предавания, които открито представят хомосексуални герои, се излъчваха между 1998 и 2006 година.

Всички четири звезди на сериала – Дебра Месинг (Грейс), Ерик  Маккормак (Уил), Шон Хейс (Джак) и Меган Мълали (Карън) се връщат в главните роли. 

По време на своята реч актьорът Ерик Маккормак коментира с шеговит тон, че вече  е обсъждал с жена си вълнението отново да се целува с мъж. Сценичният му партньор Шон Хейс нямаше търпение да му припомни.

Самият кмет на Лос Анджелис Ерик Гарсети присъства на церемонията по разрязването на лентата за начало на новите снимки.

„Връщайки се назад към началото на шоуто, се сещаме за всичко, което нямахме тогава – сподели Ерик Гарсети. – Тези дни, когато нямаше браково равенство във всеки щат, бяха депресиращи. Нямахме пространство, в което телевизията да дава пример и само един процент от героите можеха да признаят същността си. Сега повече отвсякога е от значима важност да върнем тези герои”.