Американски съд реши, че песента на сър Елтън Джон "Nikita" ни нарушава правата на Гай Хобс, автор на композицията "Наташа" за любовта между британец и украинка. 

Хобс е написал песента през 1982, докато е работил като фотограф на руски круизен кораб. Той е бил вдъхновен за нея от кратка любовна авантюра с руска сервитьорка. В песента се описва нещастната връзка на двамата по време на Студената война. Хобс е оформил авторските права и е изпратил песента на няколко компании, издаващи музика, включително Big Pig Music, но тя така и не е видяла бял свят. 

През 1985 Елтън Джон заедно с Big Pig Music пускат песента “Nikita", която се превръща в хит в САЩ и Великобритания. Самият Хобс твърди, че е видял за пръв път стиховете към "Nikita" през 2001 и е бил поразен от сходството с неговото собствено произведение.

През април 2012 той завежда дело в окръжния съд на щата Илинойс за нарушаване на авторските права. Ответната страна също подава жалба и настоява да се отклони иска поради липса на достатъчно основания. Съдът удовлетворява това искане, което принуждава Хобс да обжалва в Апелативния съд.

Съдът е отбелязал сходните названия и теми на песните, но е решил, че законът за авторските права "не защитава идеи от общ характер, а само индивидуално изразени идеи". Съдията постановил, че приликите в двете песни носят само общ характер, но в тях се разказват различни истории. Той е достигнал до извода, че "Наташа" и "Nikita" не са сходни по същество и е потвърдил решението на първата съдебна инстанция.