Култовите звезди на популярната ни музика Роси Кирилова и братя Аргирови се събраха за първото си съвместно интервю в студиото на COOL…T. Певците разкриха, че от 30 години не са били в пълен състав и се събират специално за юбилейния концерт на Роси Кирилова през ноември.

Тогава Светослав, който от години живее в Норвегия, ще се върне в родината специално за спектакъла. В студиото на COOL…T близнакът обяви, че продава къщата си в Норвегия и обзавежда дом в София, а Роси допълни, че го чака с нетърпение, за да направят и нови песни заедно.

Благовест пък ще става дядо съвсем скоро. Светослав, който е с посребрена коса, се пошегува, че наскоро продавач в магазин му казал: „Ееее, брат ти го познах, ама ти как си се изрусил.”

За дуета Роси сподели: „Аз съм свидетел какво явление бяха двамата братя. Те бяха феномен, защото, освен че си приличат –млади, сладки, хубави – правеха много модерна музика. До ден днешен техните хитове просто са модерни.”

Водещата Петя Дикова припомни свое интервю със Соня Васи в дома ѝ в Ел Ей. „Едно време братя Аргирови бяха като Майкъл Джаксън. Те бяха нещо невероятни, номер 1!”

Роси разказа, че преди години често я питали: „Вярно ли, че сте женена за братя Аргирови? А тя отговаряла: „За кого от двамата?” Светослав си спомни и за куриозни случки с властите: „Имахме проблеми със Софийско градско, защото непрекъснато имаше момичета пред вкъщи и не ходеха на училище, а много майки и бащи идваха при нас ядосани и казваха: „Заради вас децата ни ще напуснат училище!” Ние какво можехме да направим? Даже ни викаха в полицията да ни предупреждават.”

Тримата изпълнители споделиха какво са си купили с първите хонорари – Роси си е купила 6 кг банани, а братята – професионални микрофони.

Роси Кирилова е първият изпълнител в България, който издава максисингъл и е първият посланик на УНИЦЕФ. Завършила журналистика, отличничката от Седмо училище в столицата създава авторското тв предаване „За животните с любов”, което и до ден днешен няма аналог – 16 години в ефир.

Но певицата признава, че телевизията не ѝ липсва, защото вече цени тишината и спокойствието, не се съобразява и не живее според очакванията на другите. Сега се занимава с фотография за удоволствие, снима птици.

На 7 ноември Роси Кирилова ще отпразнува 35 години на сцената с грандиозен концерт в НДК, който носи името на една от най-популярните ѝ песни „Живей за мига”.

Освен братя Аргирови, на сцената за празника на Роси ще видим Георги Христов, Веселин Маринов, Маргарита Хранова, Ваня Костова, Мими Иванова, Панайот Панайотов, Христо Кидиков, Мустафа Чаушев, Джина Иванова, Боян Михайлов, Ансамбъл „София 6” и балет „Веда джуниър”.

Роси очаква големия концерт с огромно вълнение, но изрази съжаление, че за разлика от концертите преди, където на една сцена са се изявявали изпълнители от различни възрасти, днес по думите ѝ има „разрив между поколенията”.

„Много от младите не ги познавам, няма къде да се засечем”, признава певицата и споделя, че никога не е вярвала, че култовата ѝ песен „Боса по асфалта” ще стане хит. Това било експеримент и даже плочата, в която излиза, няма име.

Дали биха сменили професиите си и какво още да очакваме на юбилейния концерт, целия разговор с тримата певци гледайте в следващото видео:

А ето с какво ще ви изненада екипът на COOL…T в утрешния брой на предаването: