Род Стюарт изпратил един от уредниците на турнетата му да се яви на шофьорски изпит вместо него, пише рокаджията в своя автобиография.

На Питър Сондърс му писнало да вози музиканта из Лондон и сам проявил желание да му изкара шофьорска книжка. Така щял да избегне досадното задължение. "По онова време контролът не беше толкова стегнат”, пише музикантът. "Питър се яви на полигона, подписа се като г-н Родерик Стюарт и взе изпита вместо мен. Така си изкарах книжка. И до ден днешен никога не съм преминавал през шофьорски курс във Великобритания!".

Род продължил да кара на Острова с фалшиво изкарания документ цели осем години. След това се преселил в Америка и там се явил на истински шофьорски изпит, който издържал успешно. Сега той има американски документ за правоуправление, който важи и в Обединеното кралство.

В своята автобиография Стюарт, който има осем деца от пет свои връзки, признава, че жените сами се хвърляли в краката му. По едно време се почувствал преуморен от секс и зажадувал за истинска любов. Но в палавите си години той сменял избраниците си като носни кърпички. "Но замесените момичета в тези мои авантюри не знаеха за това", признава Стюарт.