Британският рокаджия Род Стюарт е озадачен защо досега не еполучил рицарско звание, въпреки че негови сънародници и "данъчни бегълци" като сър Мик Джагър и сър Том Джоунс отдавна са удостоени с тази чест.

68-годишният Стюарт също е "данъчен беглец". Певецът напуска родината си през 70-те години на миналия век, за да се спаси от тежкото данъчно облагане. Род Стюарт, който живее в Лос Анджелис със съпругата си Пени Ланкастър и децата им, смята, че именно "данъчното му бягство" е причината кралица Елизабет Втора да не му е присъдила рицарско звание.

В интервю за сп. "Рейдио Таймс" Стюарт е споделил, че смята отношението към него за несправедливо, тъй като Джагър и Джоунс също са "данъчни бегълци".

Рокаджията е допълнил, че не се тормози особено заради липсата на рицарско звание и се е пошегувал, че има нещо общо с кралицата - несменяемата прическа.

Род Стюарт освен това е убеден, че е по-добър изпълнител от фронтмена на "Ролинг стоунс" Мик Джагър. "Той е отличен блус певец, но в техническо отношение ми отстъпва", казва рокаджията.

Стюарт не крие, че му се иска "Ролинг стоунс" да приключат скоро кариерата си, за да се събере отново със своя стар приятел - китариста им Рони Ууд, с когото навремето са били членове на групата "Фейсис".