Робин Уилямс ще бъде почетен на предстоящата церемония за наградите "Еми", съобщи Контактмюзик, позовавайки се на организаторите.

63-годишният Уилямс беше намерен мъртъв в дома си на 11 август. Впоследствие се установи, че той сам е сложил край на живота си.

Организаторите на телевизионните "Оскар"-и - наградите "Еми", съобщават, че ще посветят специален сегмент от церемонията, за да почетат подобаващо Робин Уилямс. Сегментът
"In Memoriam" на наградите "Еми" обикновено отдава почит към холивудски звезди и уважавани представители на филмовата индустрия, починали предишната година. Наградите "Еми" ще бъдат раздадени за 66-и път на 25 август в Лос Анджелис.

След смъртта на Робин Уилямс неговата дългогодишна говорителка и близка приятелка Мара Бъксбаум, потвърди, че през последните месеци той е страдал от остра депресия. Бъксбаум сега
отхвърля плъзналите слухове, че актьорът е имал финансови проблеми, които може да са го довели до решението да сложи край на живота си.

"Робин нямаше финансови проблеми. Много хора щяха да се чувстват благословени, ако бяха в неговото финансово положение", казва Мара Бъксбаум. Според сп. "Форбс" състоянието на Уилямс възлиза на 50 милиона долара.