Американският актьор Робърт Дауни-младши за втори пореден път заема първото място в ежегодната класация на американското списание "Форбс" на най-високоплатените актьори в Холивуд.

За периода от юни миналата година до юни 2014 той е заработил 75 млн. долара. Както отбелязва "Форбс" основната сума в доходите на 49-годишния актьор е донесла ролята му в "Железния човек - 3", който стана най-касовият филм за 2013 г., събирайки 1.2 млрд. долара.

На второ място е американски актьор и трето поколение професионален кечист, известен със своето сценично име Скалата, който е заработил 52 млн. долара. По-късно тази година на екраните ще излезе неговият филм "Херакъл", а през 2015 г. - "Сан Андреас".

Третото място заема Брадли Купър, който бе номиниран за "Оскар". За една година той е заработил 46 млн. долара. Четвърти в Класацията е Леонардо ди Каприо с 39 млн. долара. В последно време той игра във "Вълкът от "Уолстрийт" и "Великия Гетсби".

В първата десетка са още Лиъм Нийсън с 36 млн. долара, Бен Афлек и Крисчън Бейл - по 35 млн. долара, Уил Смит и Марк Уолбърг - по 32 млн. долара.