След 50-годишна кариера е трудно да отсееш най-емоционалните моменти, въпреки това Роб Халфорд, споделя че първите стъпки се помнят завинаги. Всичко започнало, когато пощальонът почукал на вратата му и му връчил копие от първия албум на "Джудас Прийст" - „Рока-рола“.

Снимка: bTV

"Спомням си, че реакцията ми беше „Божее, направих албум!“. След това и първите ни пътувания извън Англия. Пътувахме с ферибот до Дания, Германия и Франция. Разбира се и първите турнета в Щатите и всички тези места, за които само си мечтал някога. Тези неща винаги остават скъп спомен. Както и някои от големите фестивали, например фестивалът „Рединг“ – там присъстваха журналисти от цял свят, които по това време така да се каже разпространиха проповедта на "Джудас Прийст". Няма да забравя и концертите, които направихме през 70-е с Лед Цепелин, пътуванията ни до Япония… Има толкова много отделни моменти, които свързват всички тези метъл години. Често се сещаш за тях, особено когато се върнеш по тези места", споделя певецът.

Снимка: bTV

А след тежката година, белязана от пандемията, Богът на метъла няма търпение да се върне отново на сцената. Той казва, че за него винаги водещи са били концертите на живо.

"Всеки музикант има свое предпочитание разбира се, но за мен да съм на сцената е най-зареждащото преживяване и чувство. И това никога не се промени, всеки път когато крача към нея с моите огромни кожени ботуши, адреналинът ми се качва. Чуваш първите акорди, прожекторите угасват, а феновете полудяват. Спуска се димната завеса, изригват огньовете и шоуто започва! Това е прекрасен пример за любовта към хеви метъла, която споделяме. Наистина е трогателно, искаш вечерта никога да не свършва, шоуто никога не приключва. Ние знаем, че имаме около два часа заедно и се стараем да ги превърнем в спомен, който да остане с нас завинаги. Това ме вдъхновява – взимам тази сила, която феновете ни дават и я изразявам чрез музиката", споделя Халфорд.

Снимка: bTV

Певецът няма търпение да се върне в България и да отпразнува 50 години "Джудас Прийст" и 50 години хеви метъл с феновете. И ако сцената е мястото, на което Джудас Прийст се чувстват у дома, студиото е не по-малко важно за групата. Три години след невероятния успех на албума “Firepower”, музикантите вече подготвят и неговия наследник.

"Ако се върнем година назад във времето, миналия март бяхме в студиото на Глен Типтън. Тримата – аз, Глен и Ричи, записахме огромно количество идеи и демота. Всичко това беше благодарение на вдъхновението от последното турне, което направихме. Продължаваме бавно, но сигурно да сглобяваме частите за нов албум. Винаги пишем албумите си с много любов, отнема време – приличаме на луди учени „Тази част ни харесва, но тази не.“. Много се вълнуваме, че на хоризонта вече се задава един нов метъл шедьовър", казва метъл легендата.

Снимка: bTV

Съвсем скоро Роб Халфорд ще отпразнува и своята 70-годишнина. Юбилей, който самият той не може да осмисли напълно.

"Понякога кръстът и коленете ми се чувстват на 70! Всичко друго… чувствам се като дете! Мисля че младежкият дух, позитивните мисли и идеи, те са най-важната част от характера. За мен годините са просто едно число. Много от моите приятели и колеги, от моето поколение, все още сме на сцената и водим младоците по пътя! Без значение дали става дума за AC/DC или KISS или нашите приятели от Iron Maiden, всички продължаваме напред и тепърва изживяваме най-хубавите си моменти. И точно това е мотивацията. Мотивацията са феновете, метъл музиката, това приключение няма край!С годините със сигурност съм помъдрял поне малко. Гледайки назад си давам сметка, че животът е един подарък от Бог", споделя Роб Халфорд.

Снимка: bTV

А посланието му е простичко: "Мисля че това е една простичка философия, която понякога е трудно да постигнеш, но обичайте себе си, бъдете себе си, не се страхувайте. Гледайте напред и така ще ви се случват само хубави неща. И най-важното: Запазете метъл вярата!".