23-годишният Рафаел Пашамов направи едно от най-въздействащите изпълнения в пилотния епизод на „Гласът на България”.

Момчето успя да впечатли Камелия, Графа и Иван Лечев с парчето Skin на Rag'n'Bone Man и всеки един от тях го пожела в отбора си. След сериозен размисъл изборът на Рафаел се спря на Иван Лечев, който преди това се качи на сцената, за да го успокои. 

„Това притеснение по-скоро беше моята свръхемоционалност и чувствителност. В момента, в който започнах да пея песента, просто нещо се случи, сякаш се гледах отстрани, наистина емоцията беше много силна, слях се с песента”, призна днес Рафаел.

Родителите на младия изпълнител са разделени, като майка му живее в Русия. Макар че се опитва да поддържа връзка с нея, двамата не са се виждали от 5 години. 

Именно поради тази причина видеото, което екипът на „Гласът на България” му предостави и в което майка му споделя подкрепата си към него, буквално го разплака.

„Никога не съм избирал да ставам певец или музикант, просто така се изразявам. Така се чувствам истински, себе си, щастлив и пълноценен”, заяви той в предаването „Тази неделя” по bTV.

„Обожавам Графа, той ми е идол, откакто бях много малък. Но човекът, който ми помогна тогава да изляза от тъмното, от сенките, беше г-н Лечев. Той протегна ръка към мен. Доверих се на емоцията си”, признава Рафаел.

Той е категоричен, че не съжалява за избора си. „Иван Лечев е огромен професионалист, гений. Дори го бях изключил от избора като ментор, надявах се на останалите трима и за мен е чест, че Лечев ме уважи и протегна ръка към мен”, каза участникът в шоуто.