Аштън Къчър е на път да стане най-високоплатеният актьор в американската телевизия, след като подписа нов договор, според който ще взима по 700 000 долара на епизод за ролята си в "Двама мъже и половина".

Къчър подписа едногодишен договор да остане в шоуто поне до десетия сезон и ще печели допълнителни 1 милион долара на година с увеличението на заплатата си, съобщава сайтът Hollywood.com. Ако Аштън продължи да привлича голяма зрителска аудитория, заплатата му вероятно ще продължи да расте. За сравнение при дебюта си на малкия екран в сериала на телевизия Фокс "Луди години" той заработваше "скромните" между 200 000 и 280 000 долара на епизод.

Къчър се доближава (но бавно) до сумите, които Чарли Шийн прибираше, докато все още беше в сериала. Той получаваше заплата от 1,4 милиона долара, която го превърна в най-високо платения актьор в тв сериал в САЩ.

Колегата на Къчър Джон Крайър, който изпълнява ролята на Алън, също получи увеличение на заплатата си до почти 700 000 долара, а младият Ангъс Джоунс, който играе Джейк, вече ще получава около 300 000 долара на епизод.