Звездата от сагата "Здрач" Робърт Патинсън е събрал нещата си е напуснал дома, в който живееше с партньорката си във филмовата поредица и отдавнашна приятелка Кристин Стюарт, след като се разбра, че тя е имала връзка с оженения 41-годишен режисьор Рупърт Сандърс.

Публичното извинение, което Стюарт поднесе (по някои данни го е направила по искане на Патинсън), не е помогнало. На този етап актьорът от "Здрач" не иска повече да се вижда с бившата си любима и да изяснява с нея отношенията си.

По данни на "Дейли мейл" Патинсън предпочитал да се разбере като "мъж с мъж" със самия Сандърс. Актьорът искал да знае колко далеч е стигнала връзката на Стюарт с режисьора, колко пъти са се срещали двамата, както и други подробности, които щели да му помогнат да реши дали да даде на Стюарт втори шанс.

Според източник, близък до актьора, Патинсън се чувствал двойно предаден, тъй като е имал доверие на приятелката си и на Сандърс, режисьор на филма "Снежанка и ловецът", в който Стюарт изпълни главната роля.

Самият Рупърт Сандърс правел всичко възможно, за да запази брака и семейството си. Затова Патинсън бил склонен да мисли, че режисьорът ще му каже истината, ако си поговорят "по мъжки".

Скандалната изневяра на Стюарт обходи световните медии. Все още не се знае кога точно Патинсън е разбрал за връзката на 22-годишната си приятелка с режисьора. Според някои източници, Стюарт разкрила всичко на Патисън на изложението "Комик-Кон", след като научила, че вестниците са разбрали за връзката й и ще пишат за нея.

Само преди дни самата Стюарт поднесе публичните си извиненияна Патинсън. От своя страна и Сандърс поднесе извинения на съпругата и двете си деца: "Полудявам от болката, която причиних на семейството си. Моята прекрасна жена и двете ми деца са всичко, което имам. Обичам ги с цялото си сърце и се моля всички заедно да преодолеем това".