Звездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит са известни с посвещаването си на хуманитарни каузи и усилията си за опазването на околната среда.

Но те бяха взети на мушка от еколози заради нанасяне на щети на живописното калифорнийско крайбрежие. Двойката беше остро разкритикувана от жители на Санта Барбара, след като Брад Пит беше заснет да учи децата си да карат мотокрос и бъги на плаж по време на великденските празници.

Актьорът притежава крайбрежно ранчо до парка Гавиота заедно с приятелката си Анджелина Джоли и бил забелязан да показва на шестте си деца как да горят гума по време на семейната им великденската ваканция по-рано тази година. Но изпълненият с приключения ден навън беше опреден като "опасен, безотговорен и дори незаконен" от жителите на крайбрежния град.

Местни жители заявиха пред сайта Radar Online, че превозните средства с две и четири гуми са забранени на плажа. "Не съм сигурен дали е незаконно да караш на плажа в окръг Санта Барбара, но със сигурност е укоримо. Това нанася големи щети на природата и се надяваме хората, които притежават къщи на брега, да бъдат по-отговорни", заяви местен жител.

Друг съсед се оплака пред сайта, че холивудската двойка често опитвала да прогони хората от района. "Всички съседи се оплакаха, защото Брад опитва да ги държи далеч от плажа под неговата къща. Този плаж е на всички и хората му се радват от години. Брад Пит третира съседите така сякаш сега плажът е негов и тормози всички. Може би е време г-н Пит да бъде посетен от властите в окръга", сподели местният жител.