Две години са минали от последната ни среща – в Атина, в заведение на брега на морето. Месец след нея той изправи пълната „Арена Армеец” на крака и показа и у нас защо е номер едно в Гърция. Оттогава и аз, и продуцентът на COOL…T Емил Дилчев сме знаели за всяко идване на Никос Вертис в България – било по работа или за удоволствие, но винаги сме уважавали желанието му да запазим посещенията в тайна.

Снимка: bTV

От пет години за реализацията на видеоклиповете си Вертис се доверява единствено на режисьора Люси Иларионов. Певецът никога не е допускал медии по време на снимки, но направи изключение за нашия екип и така с продуцента Дилчев бяхме първият екип, който Никос Вертис допуска на снимачната площадка в София. И сега не можах да скрия вълнението при срещата с него. Той ме поздрави за новия цвят коса, макар да признава, че повече харесва брюнетки. Нарича българките „красавици”. Не само защото е снимал много български „красавици” в клиповете си.  

Снимка: bTV

По време на интервюто в Атина Никос Вертис призна, че математиката не му е била сред силните предмети в училище и сигурно затова не помни кой клип по ред снима у нас. Според сметките на режисьора Люси Иларионов, това е девети клип, който звездата снима в Бългрия.  Още с първия клип, който Люси снима, Никос печели награда в Гърция за клип на годината. Певецът толкова се доверява на българския режисьор, че дори го кани да присъства на фотосесии в Гърция, защото му вярва и много държи на професионалното му мнение. И винаги изписва името му в началните надписи на крайния продукт.  

Снимка: bTV

„Понякога си позволяваме да излизаме. От първото ми идване в София видях, че този град е много чист, харесват ми парковете и зеленината, обичам да идвам тук. Дори и само за уикенда или за по-дълга почивка. Тази година ще отида и до Банско. Не за да пея, а за удоволствие.”

Вертис признава, че познава столичния нощен живот, но не позволява клубовете да го разсейват, защото работата е на първо място.

„Ние всъщност снимаме два клипа. Планираме албумът да излезе към началото или средата на ноември. Ще има 8-9 нови песни, след като минаха 2 години и половина от последния проект, който издадох. Това е малко по-фънк, по-динамичен от последния албум. Обичам да се променям и в музиката си съм такъв.”

Попитах секссимвола какво помни от концерта си в „Арена Армеец”, а той с усмивка отговори, че това е един от най-добрите му концерти и добави: „Всичко беше изрядно, съвършено и като продукция. Хареса ми. Хареса ми енергията на публиката, това беше невероятно. Още от сутринта на този ден всичко ми тръгна много добре. В Гърция имаме поговорка: "Добрият ден се познава от сутринта."

Снимка: bTV

Моят ден пък ставаше все по-забавен. Никос и Люси решиха да си направят майтап с мен като ме пробват за статист в един от клиповете, които снимат. Ако искате да видите неподрпавеното ми излагане, гледайте видеото.

А аз си тръгнах от снимачната площадка с едно предложение за женитба и в очакване… Не, не на сватба, а да видя новите клипове.

А ако искате да разберете дали Никос Вертис подготвя втори голям концерт в София и кога, чуйте цялото интервю с любимата ни гръцка мегазвезда. Приятно гледане!