Сп."Форбс" публикува списъка на 20-те най-скъпи жилища, собственост на милиардери. В класацията са намерили място както имения, вили, апартаменти, така и небостъргач, разположени в различни страни по света.

27-етажният жилищен небостъргач "Антилия" в индийския гр. Мумбай, който принадлежи на ръководителя на гигантски промишлен конгломерат Мукеш Амбани, зае първо място в рейтинга на сп."Форбс". Стойността на небостъргача, разполагащ с 6-етажен паркинг и три площадки за хеликоптери, се оценява на 1-2 милиарда долара.

Второто място се заема от вила "Леополда" на Лазурния бряг на Франция, собственост на Лили Сафра - вдовицата на банкера Едмонд Сафра. Стойността на вилата се оценява на 750 милиона долара.

На трета позиция в класацията е имението Fair Field в Сагапонак (САЩ), принадлежащо на американския милиардер, основателя на групата Renco Айра Ренърт. Имението никога не е било обявявано за продан. Ренърт го изгражда за собствени нужди. Данъчните в щата Ню Йорк обаче са го оценили на 248,5 милиона долара.

В първата петица на най-скъпите домове на милиардери са намерили място още апартамент на стойност 237 милиона долара в лондонския Уан Хайд парк, собственост на неизвестна личност от Източна Европа, както и имение на стойност 222 милиона долара в лондонския район Кенсингтън, принадлежащо на индийския магнат Лакшми Митал.