Най-зрелищното музикално събитие на годината SOFIA ROCKS 2014, което ще разтърси стадион "Академик" тази неделя - 6 юли, е с пълен и ясен график на бандите, които ще вземат участие в петото издание на фестивала.

Вратите на стадиона ще бъдат отворени за всички фенове точно в 14:00 часа. Малко след това, в 15:00 часа, на сцената ще се появи метъл бандата OSSSY. Френската пост-рок група ALCEST ще забие веднага след тях в 16:00 часа. Нашумялата американска банда SKILLET пък ще даде всичко от себе за българската публика със стартов час 17:15 часа.

В ранните вечерни часове сцената на SOFIA ROCKS ще бъде превзета и от шведската банда MANDO DIAO. Очаква се те да излязат в 19:00 часа, близо два часа преди появата на първия хедлайнер за вечерта – легендарните THE OFFSPRING (20:45 часа). Организаторите припомнят, че бандата ще изпълни специално SMASH SHOW, създадено по повод 20-годишнината от издаването на най-продавания инди албум за всички времена – SMASH.

Фестивалната вечер на SOFIA ROCKS ще завърши със зрелищното шоу на звездните 30 SECONDS TO MARS. Фронтменът Джаред Лето и неговата банда ще омагьосат феновете с близо двучасов спектакъл. Той ще започне в 22:40 часа и ще пресъздаде магията от клиповете, наподобяващи късометражни филми, с които бандата покорява света.  

Събитието ще събере рок фенове от страната и целия Балкански полуостров. Шоуто ще бъде съпроводено от множествено специални ефекти. Организаторите готвят зони за забавление, много храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден на SOFIA ROCKS 2014! С един билет феновете на рока ще могат да чуят и видят шест концерта и зрелищно шоу, а по традиция децата до 10-годишна възраст, влизат безплатно.

Билети за Sofia Rocks 2014 ще намерите в мрежата на Eventim на цени от 90 и 110 лева.