Отложената радост е радост двойна. Ще ме разберете, ако някога сте били на диета, ако сте взимали изпит от втория път, ако любовта ви е целувала на втората, вместо на първата среща, ако дългоочаквано от вас събитие е било отложено с повече от два месеца и днес то вече е на малко повече от два дни разстояние.

Последното ми се случи преди повече от два месеца, когато стана ясно, че концертът на Ayo. ще бъде на 06.06. вместо на 04.04. Остават малко над 2 дни и нетърпението преди срещата ми с Радост* вече е в горната граница на безкрайността. Защото преди повече от 3 години се влюбих така>>>

Ayo. пристига за мен и всички останали фенове, които няма да имат значение за мен, когато изпълнителката излезе на сцената на Зала 1 на НДК на 6 юни. Музиката й затваря вратите към тротоарите на ежедневието, по които самосиндикално подритваме собствените си проблеми, и отваря прозорците към паралелния свят, в който съм само аз - без да се виждам, хубавите звуци - без да ги виждам, и където животът е по-реален, защото имам време да го дишам. 

Музиката на Ayo. се променяше през годините, но свойствата й си оставаха същите. "Гледам на музиката, която правя, като на цветно пътешествие. И в това пътешествие постоянно се появяват нови цветове. Винаги ще се появяват. Променям се в унисон с променящата се около мен среда, защото всичко около мен, всичко в това постоянно ме вдъхновява. Надявам се, че музиката в мен, която се ражда от мен, ще се променя и разнообразява завинаги”, споделя певицата в интервю за БТА. 

Чаровницата допълва, че, макар и по-скоро различни, всичките й албуми досега вътрешно си приличат, имат общо, защото "през всичките преминава една линия, която ги свързва, обединява ги” и "всеки следващ по някакъв начин е продължение на предишния”. Тази информация има значение днес, защото предстои да чуем най-новия албум на Ayo., който певицата ще представи на живо за първи път у нас и работата по който, всъщност, бе причината за отлагането на концерта.

Четири дни след концерта на Ayo. у нас – на 10 юни, излиза и нов сингъл на певицата – "Fire".

А след това? "Новият албум! Предстоящото турне! Все пак, за ново бебе още не съм готова! В момента съм се съсредоточила сериозно върху музиката и децата си”, споделя още Ayo., която от последния път, в който й се радвах публично и споменах сина й Нил, вече има и дъщеричка – Били-Ив.

"Надявам се да мога да продължавам да записвам албуми. Вярвам, че ще мога да създавам и изпълнявам своята музика, след като тя идва направо от сърцето ми, изпълнено с честност”, допълва Ayo. с поглед в по-далечното бъдеще.

Аз се надявам надеждите на Ayo. да се оправдаят, а днес бъдещето ми е важно само до 6 юни, защото, след като радостта ми беше отложена, ще я поемам двойна. Радост.

* Ayo. - означава "радост"