Ска, пънк, реге, денсхол, метъл, джаз и дъбстеп ще се лее от "НА ТЪМНО Freestyle" сцената на тазгодишното издание на Spirit of Burgas.

По традиция, в програмата на "НА ТЪМНО Freestyle" влизат най-атрактивните имена от родната алтернативна сцена. Сред поканените тази година са както новосъздадени музикални проекти и фичъринги, така и любими банди с наскоро представени парчета и нов репертоар.

Миленита и Funky Miracle Снимка: Iva Nova - Freddie

Новият проект на Ерол и музикантите от "Уикеда" – General Yogurt, е сред участниците тази година. Миленита пък ще забие с новата си група Funky Miracle. На сцената ще се качат и варненците PIZZA, които ще представят чисто новия си албум и изцяло обновен репертоар.

След 2-годишно отсъствие, на "НА ТЪМНО FREESTYLE" ще се завърнат и "Млък". Твърдият саунд ще бъде подкрепен и от метъл-кор групата Cold In December, които включват Бургас в балканското си турне.

Cold In December Снимка: ПР

Ямайските ритми са поверени на GANGJAH Army band и NRG D. Бургазлиите "Силует" също представят нов албум, а Петя Данкова ще покаже на всички защо с право я наричат българската Адел.

Едни от най-атрактивните артисти на сцената са ЧУГРА GRAND ORCHESTRA, които ще върнат спомените за новата вълна от 90-те години на миналия век и проектите "Воцек и Чугра" и "Нова Генерация".

В малките часове сцената ще превземат диджеите от SCI FI Records – дъбстеп и drum’n’bass проект на български музикант, който живее и твори в Лондон, както и DJ DEEPIMPULSER от Бургас.