По изричното настояване на Маестро Андреа Бочели за прясно приготвена храна, организаторите на концерта му в София са предвидили изграждането на истинска италианска кухня зад кулисите на стадион Българска армия тази неделя - 31 август.

Със задачата да впечатли звездата с кулинарните си умения ще се заеме шеф-готвачът Джузепе Ломушо от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi". Менюто на Бочели е изготвено специално за най-обичания тенор в света и ще включва изцяло традиционни за родината му ястия.

Менюто Снимка: ПРПреди да зарадва българските си почитатели, Маестро Бочели и семейството му ще се насладят на талиатели с телешко рагу ала Джузепе, телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби, тали'ята ди поло от бут със сос от пресни гъби и за десерт - сочно тирамису по най-стара рецепта.

Специално заради шеф Ломушо, Бочели се е отказал от обичайното си меню, което включва пилешко и риба, и е помолил да бъде изненадан от талантливия си сънародник. Всички ястия ще бъдат приготвени в специално изградена модерна кухня зад сцената. 

Снимка: ПРРодом от Андрия (Пулия), шеф Ломушо е израснал с традициите в приготвянето на италианска кухня, предавани от поколение на поколение.  „В готвенето няма рецепти – има познаване на продуктите, за да може да се направи точното съчетание – в това е и творчеството на готвача“, смята Джузепе, който готви професионално повече от 22 години. Според него най-важната подправка на всяко ястие е душата.

Маестро Бочели и семейството му ще отседнат в 5-звезден VIP-апартамент в голф-клуб в непосредствена близост до София. Там ще ги очакват кожена спалня, огромни полилеи и електрическо пиано, което ще пристигне специално от Германия, за да е на разположение на популярния изпълнител.

Последните останали билети за концерта на Маестро Андреа Бочели в София на стадион “Българска армия” на 31 август могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна