Метъл бандата Skillet става част от програмата на Sofia Rocks 2014. Това ще е първият концерт на американската метъл група у нас. След по-малко от 4 месеца бандата, която има осем албума зад гърба си, два от които с номинация за Грами и повече от 2 милиона продадени албума в САЩ, ще се появи на сцената на стадион "Академик“.

Групата ще се появи на сцената заедно с 30 Seconds To Mars, The Offspring, Mando Diao, Alcest и Osssy, a билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim. Цените на пропуските са между 90 и 110 лв.

Предпоследният албум на Skillet – "Awake", дебютира под номер 2 в класацията на Billboard 200 и става платинен, триумфирайки заедно с албума El Camino на The Black Keys и Babel на Mumford & Sons.

Съвсем скоро на пазара се появи и последното творение на Skillet, озаглавено "Rise". Между Rise и предишните албуми на бандата има една основна разлика – „За първи път в текстовете използваме "ние“ вместо "аз“, защото вярваме, че албумът е за всички нас. Това е лозунг!“, обяснява фронтменът на бандата Джон Купър.