DJ номер 1 в света - Армин Ван Бюрен постави началото на второто си световно турне – “Armin Only Embrace” в Амстердам на 6ти май, а наш екип бе поканен специално за първото шоу. Армин има наистина силна връзка със страната ни, признава, че дори има българин за учител по пиано. Наш екип бе специално на премиерното шоу от турнето в холандската столица.

През февруари 2014та първото по рода си шоу – “Armin Only Intense” остана незабравимо за 11 000 души в Арена Армеец. На сцената се качиха около 20 артисти -  възхитителен екип от певци, музиканти, танцьори и акробати.

Премиерното шоу от новото му турне “rmin Only Embrace” започна от Амстердам - столицата на транс музиката в две поредни вечери 6ти и 7ми май. Над 20 000 души от цял свят танцуваха и живееха в ритъма на култовия диджей.

Благодарим ти за поканата. Нямаме търпение шоуто ти да дойде в София на 17ти Септември.

Същото е и с мен. Супер развълнуван съм да се върна отново с ново шоу. Точно при вас по време на предишното ми турне шоуто беше най-силно, така че съм супер щастлив да се върна.

Какво да очакваме този път от Ембрейс?

Абсолютно различно шоу. Различна сцена, различни артисти, никой от тях не сте виждали в Интенс, нова музика, всичко е ново. Няма скачащи на трамплин, няма я Лаура Янсен за съжаление, няма го Тревър, изцяло нов екип – Kensington, Mr Probz, Кимо Франко, нови танцьори, ново шоу.

Embrace в превод означава „прегръдка”. Това е посланието на турнето - обединяването на различни стилове музика, култури и тотално различни изпълнители в широката прегръдка на музиката на Армин. Колаборациите с хип-хоп любимеца Mr Probz вече са познати, но инди-рок бандата Kensington определено е изненада.

Как откри Kensington и защо реши да ги включиш в шоуто?

Те искаха да им направя ремикс. И шегувайки се аз казах: а защо не направим парче заедно? И те казаха: ами защо не? И стана голям хит. В момента съм супер щастлив, че парчето стана дори платинено.

А не е ли страно да миксираш транс и хаус музика с рок и други стилове?

Точно това е идеята зад Ембрейс. Правя музика вече 20 години. Винаги ще правя транс. Току що пуснах „A State of Trance 2016” - има доста транс парчета в него, сега ко-продуцирам и ново парче на момче изгряваща звезда. Работя върху доста транс парчета в моя нов албум, но има и доста експерименти като например комбинацията между Кенсингтън с денс парче - приех го като предизвикателство.

За разлика от повечето светово популярни личности с ежедевие заето от партита Армин е щастливо женен за любовта на живота си - Ерика Ван Тхиел. Двамата имат две деца - 5 годишната Фенна и почти 3 годишния Реми. Казва, че никога няма да забрави своето детство, когато разбира се слушал много силно музика и баща му, понякога му се карал.

"Винаги е имало много музика в нашата къща. Баща ми седеше на долния етаж, а аз в хола на горния и слушах музика. Той чуваше отдолу само ...., чуваше само басовете, за него беше скучно, защото не чуваше мелодиите и се качваше горе крещейки: Чувам само бум, бум, бум! Така че това го разстройваше, но го разбирам."

Припомняш ли му тази история? Предполагам, че сега той много се гордее с теб?

Да, разбира се. Не мисля, че е най-големия фен на денс музиката, но мисля, че харесва повечето ми парчета. Баща ми беше много важна част от моето израстване като артист.

Предполагам, че е така и със семейството ти сега. Баща си на две деца. Имаш дъщеря и син.

Да, да.

Какъв баща си?

О, мисля, че трябва да попиташ жена ми. Аз съм баща, който физически е там, но психически не винаги, което е доста гадно понякога. Плащам висока цена за този живот, но съм супер щастлив, че имам две прекрасни деца и знам, че съм благословен. Сега работя по-малко отколкото преди, но музиката все още е моята страст и бих продължил още малко.

За своята 20 годишна кариера Армин Ван Бюрен е награждаван 5 пъти за диджей номер 1 в света в класацията на най-популярното британско списание “DJ Mag Top 100”, номиниран е за Грами, има 7 самостоятелни албума и въпреки всички успехи продължава да води радио шоуто си “A State of Trance” веднъж седмично. Медиите винаги са го определяли като земно момче.

Уморяваш ли се понякога да си диджей номер 1 в света?

Да, да си далеч от дома хич не е лесно, но феновете ми са също така моя любов. Обичам феновете си, обичам музиката, обичам този живот, изобщо не е заради славата - печелил съм „DJ Mag” 5 пъти, разбира се, че бих искал да спечеля и 6ти път, но това няма да промени нищо в моята кариера. Мисля си, че в момента това, което е най-важно е музиката и феновете и за това продължавам да го правя.