Според данните за отиващата си 2014 г., най-популярното сред новородените момчета в Обединеното кралство име е Мохамед. Това съобщи в понеделник британската компания "Бейбисентър" (BabyCentre), която редовно публикува тази статистика.

По-рано името Мохамед се смяташе за най-популярно в Лондон, но вече успя да излезе на водещи позиции в цялата страна. В традиционния списък на първите 100 на "Бейбисентър", в сравнение с миналата година, името успя да преодолее 27 позиции, изпреварвайки дори имена като Джек, Хари, Чарли и Джеймс, които са в първата десетка.

Тенденцията отразява "растящото културно многообразие" на Обединеното кралство. "С всяка година все по-голям брой новородени в нашата страна получават арабски имена, съобщи главният редактор на сайта на "Бейбисентър".

Статистиката е валидна както за момчетата, които все по-често се наричат Омар, Али или Ибрахим, така и за момичетата. За първи път в британския "топ 100" влиза и широко разпространеното в арабските страни име женско име Нур.