Бившият любовник на Джина Лолобриджида твърди, че тя самата е уредила сватбата с пълномощник и той законно е женен за нея, макар и актрисата да не е присъствала на церемонията.

Хавиер Ригау и Рафолс, 51-годишен испански бизнесмен, заяви, че Джина Лолобриджида доброволно е подписала всички необходими документи и се е съгласила сватбата да бъде с неин пълномощник.

В началото на седмицата Джина Лолобриджида, една от големите холивудски звезди през 60-те години на миналия век, подаде оплакване в полицията в Рим, твърдейки, че неотдавна е разкрила измамата на бившия й любовник, който "тайно", се оженил за нея без знанието й.

85-годишната актриса заяви, че никога не би се съгласила за сватбата, състояла се през ноември 2010 г. в църква в Барселона и обвини Ригау, че е платил на друга жена да се яви вместо нея в църквата. По този начин той искал да придобие богатството й, оценявано на 30 милиона британски лири и имотите й в Рим, Сицилия, Монте Карло.

Хавиер Ригау вчера започна солидна контраатака, като заяви чрез адвокат, че бившата му любима, наричана някога "най-красивата жена в света", знаела за сватбата и сама уредила церемонията.

"Невъзможно е г-ца Лолобриджида да не е знаела за сватбата" - каза адвокат Тереса Буейес пред испанската телевизия Телесинко. Тя настоява, че бракът е напълно законен, а Лолобриджида отишла в Барселона през август 2010 г., за да поиска разрешение за сключване на брак "в нейно отсъствие" пред нотариус. - Да се омъжиш с помощта на пълномощник е нещо много специфично, трябва да посочиш кой ще те представлява на сватбата и да уточниш каква ще е церемонията. Точно това тя направи и всичко е напълно законно".

Що се отнася до богатството Хавиер Ригау има по-голямо състояние - 43 милиона евро, каза адвокат Буейес. Във всички случаи той е подписал документи в Рим, с които отказва всякакво наследство от звездата.

Джина Лолобриджида и Хавиер Ригау се запознават на парти в Монте Карло през 80-те години. Те обявяват, че планират да сключат брак през 2006 г., но малко след това актрисата отменя сватбата.

Тереса Буейес не даде обяснение защо актрисата би поискала да се омъжи за бившия си любовник четири години след като са се разделили. Тя обясни само, че Лолобриджида е предпочела сватбата да е с неин представител, за да избегне любопитството на медиите.

Джина Лолобриджида твърди, че е научила за "фалшивата сватба" в интернет, където попаднала на документи, написани от бивш бизнес партньор на Ригау. В тях била посочена жената, явила се вместо нея в църквата в Барселона - Мария Пилар Гимера Габилондо. Мъж, живеещ в къщата на жената, потвърди, че тя е била на сватбата, но каза, че не е направила нищо лошо. Присъстващите гости знаели, че това е сватба с пълномощник по желание на актрисата, а Джина Лолобриджида дори била изпратила снимки с автографи на всички.

Адвокат Буейес предположи, че Джина Лолобриджида отрича да знае за сватбата под влиянието на новия си мениджър, 25-годишния Андреа Пиацола. Тя не отговаря на телефона, дори когато я търсят синът й и внукът й, или адвокатите, които са я представлявали години и някои от които са присъствали на сватбата.

Пиацола отхвърли обвиненията и каза, че само защитава интересите на звездата. Той заяви, че разполагат с всичките необходими доказателства за съдебен процес, а в измамата са участвали и други освен Ригау.