Димитър Димитров от „МастърШеф“ – финалистът, който загуби титлата на косъм от Божана, увери в предаването „Тази неделя“ по bTV, че всъщност не е толкова злобен, за какъвто го мислят хората.

През целия сезон на шоуто изглеждаше, че той е участникът с най-голяма спортна злоба. Според него обаче по-скоро е било хъс за победа и добра стратегия.

„Ако спортна злоба е това, че съм опериран съм от лицемерие и си казвам нещата, както са, нека е така“, коментира той. „Говорил съм лошо само против Иван, защото той не ми е показал добро“, добави гостът.

Снимка: bTV

Интериорен дизайнер, обиколил света като барман на кораб, днес Димитър казва, че след шоуто животът му се е променил в правилната посока и вече е управител в добро заведение в София. „Който иска, може да ме посети, да поговорим, да види, че не съм толкова злобен“, пошегува се той.

Опитва се да съвместява новата си работа с дизайна, като в малкото свободно време довършва проектите, започнати преди „МастърШеф“.

По думите му умее да губи и след шоуто е благодарил на Божана, че е била достоен противник. „Ако някой заслужаваше да победи, беше тя или Роси“, смята Димитър.

Снимка: bTV

На въпрос кой според него е бил звездният му момент в шоуто, той отговори, че се гордее с финала, защото „всички рецепти са мои, авторски, доколкото може с тези продукти“. Друг звезден миг бил влизането му в състезанието, „после беше поредица от минибитки“.

Димитър сподели и че е привързан към българското село и традициите, затова и искал българската кухня да присъства в ястията му: „Исках да покажа нещо интересно, направено с типично български продукти, презентирано модерно“.

Вижте целия разговор във видеото: