Крилатата фраза „Това, което не те убива, те прави по-силен” е вярна... Но дали искаме са ставаме по силни? Аз не – искам, ако може, животът да ни спестява някои неща и да не се налага да ставаме все по-силни. За съжаление, животът ни поднася изпитания, за които събираш цялата си сила, за да ги преодолееш и да продължиш напред...

Така Мери от групата „Мери Бойс Бенд” обясни своите емоции по време на изминалите 3 години, в които съпругът й и член на бандата Миро се бореше с коварната диагноза „рак”.

Двамата са заедно вече 20 години. През последните три обаче усилено събират средства за лечението на Миро, предимно чрез концерти. По принцип двойката не обича да дава интервюта за личния си живот. Ексклузивно за bTV обаче те разказаха за преживяното в битката с рака, която за щастие Миро спечели.

Мери сподели, че освен професия, музиката през последните години е станала спасителен бряг за нея и половинката й, тъй като е предоставяла бягство от проблемите и ежедневието. Никога обаче не са губили вяра и не са се отказвали от битката с болестта, подчертаха музикантите.

Засега двамата музиканти от „Мери Бойс Бенд” са се отдали на работата си, правят записи и мислят да издадат нов албум.

Групата е от 17 години на сцената, а тяхната най-известна песен „Непознати улици” вече е в учебниците по музика за седми клас. Мери е автор на всички текстове на групата. Последният им сингъл се казва „Само с мен бъди”.

Певицата възнамерява да издаде и книга със стихове, а Миро, който е дипломиран авиоинженер има ново занимание – курсове по авиация.