Всепризнатата красавица и един от най-големите секссимволи на 20 век - Мерилин Монро, е прибягвала до скалпела на специалист по естетична хирургия, за да коригира малък недостатък на брадичката си.

Аукционна къща Джулиън Оукшънс в Бевърли Хилс (Калифорния) ще предложи на търг писмата на лекаря и шест рентгенови снимки на пациентката му, отнасящи се за период между 1950 и 1962 г. Анонимният продавач твърди, че е получил документите като подарък от холивудския специалист по естетична хирургия д-р Майкъл Гурдин.

"Никой не е мислел, че Мерилин Монро е прибягвала до естетичната хирургия. Носеха се подобни слухове, но се смяташе, че тя въплъщава естествената красота, не мога да повярвам", казва Мартин Нолан, изпълнителен директор на Джулиънс Оукшън. "През 50-те години на миналия век естетичната хирургия не е била много популярна, по онова време тя правела първите си стъпки", допълва Нолан.

В медицинския картон на актрисата е записано "деформация на брадичката". Става дума за имплантиране на хрущял в брадичката, поставен през 1950 г., който бързо бил усвоен, пише хирургът. Рентгеновите снимки носят дата 7 юни 1962 г. или два месеца преди смъртта на Мерилин на 36-годишна възраст вследствие на свръхдоза антидепресанти.