Да се представи на кастингите на „Гласът на България“ с песен на Поли Генова – един от треньорите, е било нож с две остриета, но за това си има причина. Това разкри в предаването „Тази сутрин“ по bTV певицата Мария Костадинова.

Във вчерашния епизод на музикалното състезание тя изпя „На инат“ и изпълнението ѝ получи признанието на Поли, която я избра за своя отбор.

„Песента беше огромно предизвикателство, но я чувствам толкова близка – самата песен и текста... просто реших, че това е парчето, което трябва да изпълня“, каза Мария.

Снимка: bTV

„Това, че Поли Генова се обърна, беше най-голямото признание“, добави тя.

„В никакъв случай не съм си мислела, че нещата може да ми се случат лесно, но човек винаги трябва да е готов да рискува. Ако не рисуваш, няма как да разбереш“, каза още Мария.

Тя призна, че се е притеснявала се как ще я възприемат зрителите, защото отдавна не е пяла пред родна публика. Мария заминава за Южна Корея четири дни след абитуриентския си бал и остава там над 10 години. „Обадиха ми се от групата, с която започнах да работя там, търсеха си певица, а на мен ми беше мечта да работя с група навън и така се съгласих. Първоначално заминах за три месеца. Така се случи, че останах две години, прибрах се за пръв път едва след втората година“, разказа тя.

Снимка: bTV

Групата, с която работи, е от българи, сътрудничеството им продължава дълго, но впоследствие Мария напуска, подписва договор с голяма компания и започва да работи с корейци.

Трябвали ѝ около четири години да научи езика.

За корейците казва, че са музикална нация и индустрията там е много развита. „Почти всеки втори кореец пее не по-зле от мен, затова е голямо предизвикателство да се задържиш там като музикант“.

Снимка: bTV

По думите ѝ корейците много уважават българите и интересът към страната ни се засилва все повече.

Животът там обаче е много забързан, те не познават почивка и отпуск.

Вижте целия разговор във видеото: